Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.08.2022

09.08.2022 - Андрій Костін про реальні результати роботи прокурорів заради відновлення справедливості

   Маємо черговий судовий вирок російському військовому.  
 
   За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури оператора-навідника танку збройних сил РФ засуджено до 10 років позбавлення волі.
 
   Виконуючи завідомо злочинний наказ командирів, він з танку обстріляв житловий багатоповерховий будинок у Чернігові, який не був військовою ціллю.
 
   Це вже восьмий реальний вирок, винесений українськими судами, військовослужбовцям країни-агресора.
 
   І ми не зупиняємося. Органи прокуратури і надалі щоденно працюватимуть на всіх напрямах заради відновлення справедливості та притягнення до відповідальності кожного, хто приніс війну на нашу землю.
Серед пріоритетів - виявлення та арешт активів російських компаній, які напряму чи опосередковано досі ведуть бізнес в Україні та фінансують війну за рахунок українців.
 
   За клопотаннями прокурорів Офісу Генерального прокурора арештовані корпоративні права та 35 об’єктів нерухомості підприємства, пов’язаного з РФ.Мова йде про одного з найбільших виробників органічних хімічних речовин на території України. Загальна сума арештованого – понад 2 мільярди 300 мільйонів гривень.
 
   За наявною у слідства інформацією, упродовж 2017-2022 років службові особи підприємства ухилилися від сплати податків на суму понад 3 мільярди гривень.
 
   Слідчі також вважають, що вони протиправно перерахували на користь юридичної особи-нерезидента, підконтрольної російській нафтовій компанії, понад 5 мільярдів гривень з метою їх легалізації.
 
   У іншому кримінальному провадженні Офісом Генпрокурора в управління АРМА передано арештовані корпоративні права товариств на понад 350 мільйонів гривень.  Йдеться, в тому числі, про один з найбільших торгово-розважальних центрів в столиці. Серед його кінцевих бенефіціарних власників - громадяни росії з близького оточення очільника країни-агресора.
 
   Досудовим розслідуванням встановлено, що грошові кошти, отримані від діяльності торговельно-розважального центру перераховувалися по ланцюгу фінансових операцій на адресу громадян РФ.
 
   Останні в подальшому використовували їх у тому числі для фінансування виробництва та постачання боєприпасів для збройних сил країни - агресора.
 
   Це ще один яскравий приклад скоординованої роботи прокурорів та органів досудового розслідування, нашої спільної принципової позиції стояти на захисті інтересів держави та кожного українця!
 
 

кількість переглядів: 872