Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.11.2022

14.11.2022 - Брифінг Генпрокурора Андрія Костіна під час візиту на Одещину

   На Херсонщині вже працює 10 мобільних груп з документування злочинів. Про це повідомив генеральний прокурор Андрій Костін про брифінгу під час робочого візиту на Одещину.
 
   За словами Генпрокурора, зараз на деокупованих територіях тривають стабілізаційні заходи. Широкомасштабне мінування території ускладнює роботу прокурорів та слідчих. Є особлива потреба у спеціалістах-вибухотехніках. Водночас в області вже працює 10 мобільних груп, зазначив Андрій Костін. це тижнякується збільшення їх кількості до тридцяти.
 
   Андрій Костін подякував прокурорам з інших областей, які добровільно погодилися долучитися до спільної роботи. «Зараз прокурори та слідчі активно працюють у 16 ​​«базових» кримінальних провадженнях. На звільнених територіях Бериславського та Херсонського районів, а також у Херсоні здійснюються слідчі дії», - зазначив Генеральний прокурор.
 
   Андрій Костін підкреслив, що прокурори та фахівці всіх правоохоронних органів працюють за єдиним узгодженим алгоритмом. Це дозволяє покращити ефективність розслідування: «Ми створили «координаційний штаб», для взаємодії та узгодження зусиль правоохоронців. До нього входять представники різних органів та відомств. Усі повинні працювати злагоджено заради спільного результату – офіційного документування доказів та притягнення винних до відповідальності».
 
   «Наше завдання опрацювати кожен метр звільнених територій півдня України і міста Херсон, щоб задокументувати злочини і надати їм належну правову оцінку. Колективи, співробітники, в тому числі ті, хто організовував псевдореферендуми, ґвалтівники та вбивці – за всіма цими категоріями має бути проведено належне розслідування», – зазначив Генеральний прокурор.
 

кількість переглядів: 616