Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.05.2020

29.05.2020 - ОФІС ГЕНЕРАЛЬНОГО ПРОКУРОРА: Військовою прокуратурою припинено діяльність 4 нарколабораторій в Києві

   За процесуального керівництва військової прокуратури Київського гарнізону Центрального регіону України припинено незаконну діяльність злочинної групи, яка займалася систематичним виготовленням та реалізацією психотропних речовин, і учасником якої був співробітник Служби безпеки України.

   За даними слідства, учасники групи щомісячно виробляли орієнтовно понад 5 кг психотропної речовини - амфетаміну, яку в подальшому збували. Продаж здійснювався шляхом закладки пакетиків для покупців, які замовляли психотропи через мессенджер «Телеграм», та пересилкою  поштою тощо.

   За результатами одночасно проведених 20 обшуків за місцями проживання учасників групи, а також інших приміщень, які перебувають у їх користуванні, виявлено 4 нарколабораторії, вилучено прекурсори, сипучі та рідкі речовини, ваги, пакети для фасування, пакетики з розфасованою речовиною (попередньо встановлено – з амфетаміном), пристрої для виготовлення та заготівлі наркотичних речовин.

   Військовою прокуратурою Київського гарнізону спільно зі слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві, за оперативного супроводу ГУ внутрішньої безпеки СБУ затримано працівника СБУ, який за посередництва громадянина України, придбав 100 гр психотропної речовини, що виявлена серед власних речей правоохоронця, а також його спільників.

   Співробітнику СБУ та трьом іншим учасникам групи повідомлено про підозру у незаконному виробництві, виготовленні, придбанні, зберіганні, перевезенні чи пересиланні з метою збуту, а також незаконному збуті наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинених повторно, організованою групою, та в особливо великих розмірах вчинених повторно (ч. 3 ст. 307 КК України).

Досудове розслідування триває.

   Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1958