Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.07.2023

27.07.2023 - ІА УНН: У столиці підприємець привласнив 7 млн гривень на закупівлі комп’ютерів для ЗСУ

   КИЇВ. 27 липня. УНН. У Києві повідомлено про підозру підприємцю, який постачав комп’ютерну техніку до однієї з військових частин. Про це повідомила пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону, пише УНН.
Деталі
   За даними слідства, підозрюваний, при укладенні договору на поставку комп’ютерної техніки з однією з військових частин командування військ зв’язку та кібербезпеки ЗСУ безпідставно повторно включив до калькуляції витрат вартість програмного забезпечення, чим спричинив державі збитки у розмірі 6 970 000 грн.
   Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.
   Санкцією ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України, за заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах шляхом шахрайства передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 280