Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.04.2023

12.04.2023 - ІА LEX INFORM: За реагування Дарницької cпецпрокуратури забезпечено відшкодування понад 2,22 млн. грн. бюджетних коштів

У грудні 2019 року між Міністерством оборони України та одним з комерційних підприємств укладено державний контракт на виконання дослідно-конструкторської роботи зі створення та впровадження автоматизованої системи управління за державним замовленням, на виконання умов якого оборонним відомством перераховано виконавцю попередню оплату.
Однак, усупереч умов укладеного контракту, виконавець не дотримався взятих на себе зобов’язань.
Прокурорами Дарницької спеціалізованої прокуратури подано позов про стягнення вказаних коштів.
За результатами судового розгляду, рішення Господарського суду міста Києва від 21.06.2022, залишеного без змін постановою Північного апеляційного господарського суду від 13.12.2022 та постановою Верховного Суду у складі Касаційного господарського суду від 30.03.2023, позовні вимоги Дарницької спеціалізованої прокуратури задоволено.
 
Після своєчасного реагування спецпрокуратури підприємство визнало порушення виконання умов державного контракту зі свого боку. Не очікуючи початку процедури примусового виконання рішення суду органами державної виконавчої служби підприємство-порушник у квітні поточного року перерахувало на казначейські рахунки МОУ суму попередньої оплати в розмірі 2 221 487,59 грн.
Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону і надалі систематично забезпечуватиме захист інтересів держави у відносинах Міністерства оборони України із суб’єктами господарювання при закупівлі товарів, робіт та послуг за державні кошти, а також їх використання для потреб оборони держави в умовах активної фази війни з російським агресором.
Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони
Центрального регіону

кількість переглядів: 472