Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.10.2020

06.10.2020 - ІА УНН: Колишнього керівника підприємства Міноборони судитимуть за розтрату держмайна

   КИЇВ. 6 жовтня. УНН. Колишнього керівника держпідприємства Міноборони судитимуть за привласнення і розтрату державного майна. Посадовець привласнив дві одиниці будівельної техніки, а потім здав її в оренду третім особам. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Спеціалізованої прокуратури у військовій і оборонній сфері Центрального регіону.

   "Скеровано до суду обвинувальний акт відносно колишнього директора державного підприємства Міністерства оборони України. Вказана посадова особа обвинувачується у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 366, ч. 2 та ч. 3 ст. 191 ККУ, тобто у службовому підробленні, а також привласненні та розтраті державного майна", - йдеться у повідомленні.

   Встановлено, що посадовець з метою незаконного особистого збагачення за рахунок майна державного підприємства Міноборони, привласнив 2 одиниці будівельної техніки загальною вартістю понад 102 тисячі грн. В подальшому він надав привласнену будівельну техніку в оренду третім особам від імені комерційної структури, засновником якої він же й являвся.

   "В обвинуваченого вилучено грошові кошти на суму 184 тис. грн, на які накладено арешт. З метою відшкодування завданих збитків прокурором заявлено цивільний позов в інтересах держави. 05 жовтня 2020 р. військовою прокуратурою Білоцерківського гарнізону обвинувальний акт щодо підозрюваного направлено до Білоцерківського міськрайонного суду", - йдеться у повідомленні.

кількість переглядів: 1503