Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.11.2018

14.11.2018 ІА УКРІНФОРМ: Військова прокуратура судиться з будівельниками за розтрату понад 15 мільйонів

   Військова прокуратура Центрального регіону України подала в суд на підрядників, які завдали державі збитків на 15,8 млн грн під час будівництва казарм у Новограді-Волинському та Конотопі.

   Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

   «Предметом позовів є стягнення невикористаних коштів з попередньої оплати та штрафних санкцій за договорами по будівництву казарм у м. Новоград-Волинський Житомирської області та м. Конотоп Сумської області на загальну суму 14,5 млн грн», - йдеться у повідомленні.

   Зазначено, що на виконання умов договорів Північне територіальне квартирно-експлуатаційне управління (КЕУ) в якості попередньої оплати перерахувало генпідрядникам бюджетні кошти на загальну суму 23,2 млн грн. Водночас окремі  генпідрядники за 4 укладеними договорами з будівництва казарм роботи не розпочали та використали гроші на власний розсуд, чим завдали збитків державі на суму 15,8 млн грн.

   Крім того, військова прокуратура Вінницького гарнізону з’ясувала, що посадові особи Південного територіального КЕУ оголосили переможцем торгів генпідрядника, цінова пропозиція якого на 2,7 млн грн перевищувала ціни, що були запропоновані іншими учасниками процедури.

   За вказаним фактом військовою прокуратурою зареєстровано кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 та ст. 364 КК України.

   Нині триває досудове розслідування.

кількість переглядів: 3240