Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.01.2023

27.01.2023 - PRAVO.UA: Cпецпрокуратура Центрального регіону запобігла відчудженню землі військового містечка в Києві

Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону захистила інтереси держави та домоглася скасування вибуття з державної власності земель оборони в Києві. Про це інформує пресслужба Спецпрокуратури Центрального регіону.
У 2006 році між державним та приватним підприємствами укладено договір, за умовами якого передбачалась зміна цільового призначення та в подальшому вилучення земель оборони площею 3,1 га в м. Києві оцінною вартістю 59 897 150,7 грн.
Прокурори Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону оскаржили цей договір у суді.
Господарський суд м. Києва дійшов висновку про обґрунтованість позовних вимог спеціалізованої прокуратури щодо визнання вказаного договору недійсним, проте відмовив у їх задоволенні, помилково зробивши висновок про сплив строку позовної давності.
Не погоджуючись із рішенням суду першої інстанції, прокурори спецпрокуратури Центрального регіону звернулись зі скаргою до суду апеляційної інстанції.
25.01.2023 Північний апеляційний господарський суд задовольнив апеляційну скаргу спецпрокуратури, скасував рішення суду першої інстанції та позовні вимоги Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону задовольнив повністю.

кількість переглядів: 640