Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.12.2022

03.12.2022 - LEX INFORM: Cпеціалізована прокуратура Центрального регіону запобігла відчудженню земель оборони в Києві вартістю понад 119 млн грн

   Спеціалізованою прокуратурою у військовій та оборонній сфері Центрального регіону в інтересах держави в особі Міністерства оборони України оскаржено в суді договір про спільну діяльність, за умовами якого передбачалась зміна цільового призначення земельної ділянки в столиці площею 2,09 га, яка входить до складу земель оборони.
   Позовні вимоги обґрунтовані тим, що у 2006 році між державним та приватним підприємствами укладено договір, за умовами якого, всупереч вимог Земельного кодексу України, Закону України «Про використання земель оборони», частина земельної ділянки діючого військового містечка відводилася під забудову.
   29.11.2022 постановою Північного апеляційного господарського суду задоволено апеляційну скаргу Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону, скасовано рішення  господарського суду м. Києва та визнано недійсним оспорюваний договір.
   Таким чином, за принципової позиції органів прокуратури, попереджено незаконне вибуття з державної власності 2,09 га земель оборони оціночною вартістю 119 025 365,14 грн., які використовуються Міністерством оборони України за цільовим призначенням.
 
Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та
оборонній сфері Центрального регіону

кількість переглядів: 584