Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.10.2020

28.10.2020 - ІА УНТ: Верховний суд залишив без змін вирок екс-військовому, який заволодів військовим майном на суму понад 850 тисяч грн

 
   28.10.2020 Верховним судом розглянуто касаційну скаргу захисника військовослужбовця, якого було засуджено до покарання у виді 9 років позбавлення волі вироком Богунського районного суду м. Житомира від 05.04.2019 за ч. 3 ст. 410 Кримінального Кодексу України.

   Встановлено, що вказаний солдат-контрактник був оператором групи імітаційного моделювання. Маючи доступ до комп‘ютерного класу, він незаконно заволодів деталями інтерактивного комплексу загальною вартістю понад 850 тисяч грн.

   Вироком Богунського районного суду м. Житомира правопорушника – військовослужбовця визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 410 КК України та призначено покарання у виді 9 років позбавлення волі, а також задоволено цивільний позов про стягнення невідшкодованої матеріальної шкоди в розмірі 597 тис. грн.

   Решту збитків повернуто військовими прокурорами спільно з нацполіцією в ході слідчих і розшукових дій. Частину предметів злочину на суму 370 тисяч гривень виявлено і вилучено у підприємців у Києві та Львові.

    09.10.2019 ухвалою Житомирського апеляційного суду скаргу захисника обвинуваченого залишено без задоволення, вирок суду першої інстанції без змін. У касаційній скарзі сторона захисту просила скасувати рішення апеляційної та першої інстанції у зв’язку з істотними порушеннями кримінального процесуального закону.

   28.10.2020 за непохитної позиції публічного обвинувачення – військової прокуратури Житомирського гарнізону Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону та Офісу Генерального прокурора, Верховним судом залишено вказану касаційну скаргу без задоволення.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

кількість переглядів: 1479