Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.05.2020

18.05.2020 - ІА УКРІНФОРМ: Росіянин намагався за хабар "провести" через кордон два автобуси з іноземцями

На Вінниччині військова прокуратура попередила незаконне проникнення на територію держави через пункт пропуску «Могилів-Подільський-Отач» двох автобусів з Російської Федерації.

ПРО ЦЕ ПОВІДОМЛЯЄ ПРЕССЛУЖБА ВІЙСЬКОВОЇ ПРОКУРАТУРИ ЦЕНТРАЛЬНОГО РЕГІОНУ УКРАЇНИ.


 «П’ятнадцятого травня військовою прокуратурою Вінницького гарнізону Центрального регіону України викрито громадянина, який має подвійне громадянство – республіки Молдова та Російської Федерації, лейтенанта в запасі ЗС РФ. Вказаний громадянин РФ у міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення «Могилів-Подільський-Отач» намагався підкупити ст. лейтенанта ДПСУ, начальника відділення інспекторів прикордонної служби «Могилів-Подільський». Таким чином іноземець сподівався отримати дозвіл на безперешкодний пропуск двох пасажирських автобусів з іноземцями через державний кордон на територію України поза діючих обмежень карантину, що спрямовані на запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19», - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, громадянина Російської Федерації викрито та затримано військовою прокуратурою Вінницького гарнізону безпосередньо під час передачі суми неправомірної вигоди розміром 50 тис. російських рублів українському офіцеру-прикордоннику, предмет злочину вилучено.

Читайте також: В Україні можуть відновити регулярні автобусні перевезення з 22 травня
16 травня за клопотанням військової прокуратури Вінницького гарнізону суд обрав підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою. 18 травня обвинувальний акт у вчиненні іноземцем злочину, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України, скеровано до Могилів-Подільського міськрайонного суду Вінницької області.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчим СУ ГУНП в Вінницькій області, за оперативного супроводження відділу внутрішньої безпеки Могилів-Подільського прикордонного загону Управління внутрішньої та власної безпеки «Південь».

Санкція ч.1 ст. 369 Кримінального кодексу України передбачає покарання затриманому росіянину у виді штрафу від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

кількість переглядів: 930