Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Повідомлено про підозру військовослужбовцю, який погрожував поліцейським

За процесуального керівництва Дарницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону затримано та повідомлено про підозру головному сержант-командиру відділення одної з військових частин Київщини.

Йому інкримінують хуліганство із застосуванням холодної та вогнепальної зброї, погрозу вбивством та умисному заподіянні працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків (ч. 4 ст. 296, ч. 1, 2 ст. 345 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння,  почав сварку зі співробітниками банно-ресторанного комплексу Київської області через прохання покинути заклад.

Після цього, почав кидати ніж в меблі закладу, влаштував бійку з відвідувачем комплексу та висловлювався ненормативною лексикою.

Крім цього, побачивши перед собою співробітників поліції, які прибули на виклик, наблизився до одного поліцейського та продовжуючи сварку здійснив три плювка йому в обличчя, а також наніс удар кулаком в область голови.

Після цього, дістав зі своєї сумки табельну вогнепальну зброю та, знявши її з запобіжника,  спрямував ствол пістолета в напрямку поліцейського, погрожуючи вбивством.

Підозрюваному за клопотанням прокурора обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави.

Вказане рішення суду в частині визначення застави прокурором планується оскаржити в апеляційному порядку.

Відносно командира військової частини, який знаходився у закладі разом з підозрюваним, прокурором складено адміністративний протокол за фактом недбалого ставлення до військової служби, який вже перебуває на розгляді в суді.

Досудове розслідування здійснюється  Броварським РУП ГУНП в Київській області за оперативного супроводу УСР в Київській області ДСР НПУ та УКР ГУНП в Київській області.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону
   

кількість переглядів: 277