Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завершено розслідування стосовно учасників злочинної групи, які привласнили харчові продукти для ЗСУ на понад 5 млн грн

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону завершено досудове розслідування стосовно злочинної групи, до якої входили військовослужбовці, співробітники ЗСУ та представник двох приватних підприємств.
 

Їм інкриміновано викрадення, привласнення та розтрату військового майна шляхом зловживання службовим становищем (ч. 4 ст. 410, ч. 5 ст. 191 КК України).

Розслідуванням встановлено, що підозрювані привласнювали продукти харчування, які призначалися для Збройних Сил України. Вони також заволоділи бюджетними коштами, призначеними на їх придбання.

 

Два приватних підприємства протягом червня – листопада 2023 року здійснювали постачання продуктів харчування до військової частини на Київщині на підставі договорів з Міноборони.

Діючи у змові зі службовими особами цієї частини, вказували у первинних бухгалтерських документах завищений обсяг продуктів харчування. За неіснуючі продукти харчування було сплачено понад 5 млн грн.

Для встановлення суми завданих збитків залучались спеціалісти Північного офісу Держаудитслужби.

Наразі сторонам захисту надано доступ до матеріалів для ознайомлення, після чого обвинувальний акт буде скеровано до суду.

Досудове розслідування здійснювалося ТУ ДБР, розташованим у м. Києві, за оперативного супроводу - ГУ СБУ у м. Києві та Київській області та Департаменту військової контррозвідки СБУ.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону
   

кількість переглядів: 75