Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Судитимуть члена ДФТГ, який допомагав ухилянтам виїхати за кордон

Прокурорами Київської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього члена одного з підрозділів ДФТГ столиці.

Йому інкриміновано пособництво, сприяння незаконному переправленню особи через державний кордон України, підроблення та використання офіційного документа, одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 332, ч. 1 ст. 358, ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 358, ч. 4 ст. 358, ч. 2 ст. 369-2  КК України).

Встановлено, що обвинувачений одержав 5.5 тис. доларів США неправомірної вигоди за сприяння незаконному переправленню особи через державний кордон України.

Так, за 3 тис. доларів США, він виготовив замовнику пакет документів для виїзду за кордон під виглядом волонтера. Крім цього, запропонував виготовлення підробленого тимчасового посвідчення військовозобов’язаного, який за станом здоров’я непридатний до військової служби за винагороду у 2,5 тис. доларів США. Також, обіцяв вплинути на керівника одного з РТЦК та СП, який підтвердить видачу тимчасового посвідчення військовозобов’язаного.

Фігуранта затримано під час отримання останньої частини виплати у порядку ст. 208 КПК України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 214 тис. грн. 

Досудове розслідування здійснювалося слідчими слідчого управління ГУНП у м. Києві за оперативного супроводу ДЗНД ГУСБ України у м. Києві та Київській області.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону
   

кількість переглядів: 72