Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За фактом трагедії на Петропавлівській Борщагівці скеровано до суду обвинувальний акт

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону скеровано до суду обвинувальний акт за фактом загибелі помічника колишнього головнокомандувача Збройних Сил України.

Військовослужбовцю, якому на першочерговій стадії досудового розслідування повідомлялося про підозру у незаконному збуті бойових припасів, повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри.

Йому остаточно інкриміновано привласнення та збут боєприпасів, вбивство через необережність та нанесення тяжкого тілесного ушкодження через необережність (ч. 4 ст. 410, ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 119 , ст. 128 КК України).

Як вже повідомлялося, 06.11.2023 загиблий святкував свій день народження. Одним із подарунків був ящик, у якому, серед іншого, знаходилось 6 бойових гранат, подарованих співслужбовцем, які останній отримав у військовій частині під час виконання обов’язків військової служби.
 

Одну з гранат взяв до рук син військовослужбовця. Забираючи в дитини боєприпас, офіцер висмикнув кільце, що спровокувало вибух.

39-річний майор ЗСУ загинув на місці. Його 13-річного сина ушпиталено з тяжкими пораненнями, 11-річна донька отримала незначні тілесні ушкодження.
 

На місці події правоохоронцями вилучено ще 5 подібних гранат.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону
   

кількість переглядів: 131