Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завершено досудове розслідування: депутат ухилявся від військової служби за допомогою командира підрозділу ДПСУ

Прокурорами Чернігівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони скеровано до суду обвинувальні акти щодо  депутата Семенівської міської ради Чернігівської області та начальника прикордонної застави прикордонного загону ДПСУ.

Депутату інкриміновано ухилення від військової служби та шахрайство (ч. 4 ст. 409, ч. 2 ст. 190 КК України). Його пособнику – зловживання службовим становищем та підробку документів (ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст 409 КК України).

Як вже повідомлялося, мобілізований депутат упродовж трьох місяців ухилявся від військової служби.  У цей час безпідставно отримував грошове забезпечення та додаткові виплати як військовослужбовець. Таким чином, він заволодів виплатами на загальну суму понад 157 тис. грн.

Пособником посадовця був його безпосередній начальник, військовослужбовець ДПСУ. Він був обізнаний про відсутність підлеглого військовослужбовця та зазначав у документах, що той нібито несе службу у прикордонних нарядах.

Досудове розслідування здійснювалося 5 слідчим відділом ТУ ДБР у м. Києві за оперативного супроводу ВВВБ по 105 прикордонному загону ГВВВБ «Центр»АДПСУ.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону

   

кількість переглядів: 81