Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За реагування Спецпрокуратури Центрального регіону підлягає стягненню 96,3 млн грн на користь МО України

Рішенням Господарського суду міста Києва задоволено позов Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону в інтересах держави в особі Міністерства оборони України.

Установлено, що наприкінці грудня 2020 року між МО України та одним з ДП укладено державний контракт на закупівлю послуг з ремонту техніки спеціального призначення.

Однак, всупереч умов укладеного контракту, ДП не виконало свої зобов’язання щодо своєчасного ремонту техніки спеціального призначення. Внаслідок чого оборонне відомство позбавлене можливості експлуатації цієї техніки в умовах ведення активної фази воєнних дій з захисту територіальної цілісності Держави України.

МО України були вжиті заходи досудового врегулювання наявних спірних правовідносин, що не принесли бажаного результату, у зв’язку з чим Спецпрокуратура Центрального регіону подала позов до суду з вимогою стягнути з ДП передплату за державним контрактом та штрафні санкції за неналежне його виконання.

За рішенням суду підприємство-боржник зобов’язане сплатити на користь оборонного відомства кошти на загальну суму 96,3 млн грн.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону
 
  

кількість переглядів: 120