Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
5 тис. доларів за визнання непридатним до військової служби: повідомлено про підозру колишньому голові ВЛК Чернігівського ОТЦК та СП

.

За процесуального керівництва Чернігівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони повідомлено про підозру колишньому голові ВЛК Чернігівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Йому інкриміновано одержання неправомірної вигоди, перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань, а також незаконне переправлення осіб через державний кордон України (ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368, ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, колишній посадовець був залучений як пособник до реалізації злочинного плану, спільно з невстановленими на даний час службовими особами ВЛК Чернігівського ОТЦК та СП, які уповноважені вирішувати питання щодо визначення ступеня придатності до військової служби військовозобов’язаних осіб.

За це колишній голова ВЛК одержав неправомірну вигоду у розмірі 5 тис. доларів від військовозобов’язаного  за визнання останнього непридатним до військової служби за станом здоров’я, з виключенням з військового обліку з метою його подальшого виїзду за межі країни.

Встановлюються посадові особи ВЛК Чернігівського ОТЦК та СП, які причетні до скоєння зазначених кримінальних правопорушень.

 

Також, досудовим розслідуванням встановлені факти сприяння підозрюваним ряду інших військовозобов’язаним мешканцям м. Чернігова в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації, що перешкоджає законній діяльності ЗСУ у вигляді підтримання на належному рівні бойової і мобілізаційної готовності та боєздатності.

На підставі отриманих ухвал слідчого судді проведено 11 обшуків за місцем проживання діючих членів ВЛК Чернігівського ОТЦК та СП, службових кабінетах. За місцями проживання підозрюваного  виявлено та вилучено грошові кошти у сумі понад 972 тис. доларів та 22,5 тис. євро.

 

Наразі суд обрав запобіжний захід  колишньому голові ВЛК у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснює УСБУ в Чернігівській області.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону
Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону у 
 та 

кількість переглядів: 204