Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Повідомлено про підозру директору приватного підприємства, який поставив ЗСУ неякісний одяг на 25 млн грн

.

  За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону директору приватного підприємства повідомлено про підозру у заволодінні бюджетними коштами в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

    За даними слідства, наприкінці 2022 року, підозрюваний уклав договір з однією з військових частин у місті Києві на поставку зимового форменого одягу для захисників України. Грошові кошти для забезпечення одягом підрозділів ЗСУ виділено на підставі рішень КМВА - з бюджету місцевої адміністрації.

    Встановлено, що поставлена останнім форма виявилась неякісною, а саме, не відповідає затвердженим технічним умовам та не може використовуватись за цільовим призначенням у ЗСУ.

     Унаслідок умисних протиправних дій підозрюваним, державі заподіяно збитків на суму понад 25 млн грн.

     Наразі, обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

    Тривають слідчо-оперативні дії, встановлюються обставини прийняття службовими особами ЗСУ неякісного форменого одягу, оцінку яким буде надано окремо, за матеріалами, переданими до Державного бюро розслідувань.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП у м. Києві за оперативного супроводу УСР у м. Києві ДСР НП України.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону

Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону у Facebook та Telegram

 

кількість переглядів: 273