Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Привласнив вибухові речовини: повідомлено про підозру начальнику служби піротехніки державного підприємства

.

   За процесуального керівництва Сумської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону припинено злочинну діяльність та повідомлено про підозру начальнику служби піротехніки одного з ДП, розташованого на Сумщині за фактом привласнення та незаконного збуту вибухових речовин (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 263 КК України).

   За даними слідства, вказаний посадовець, зловживаючи службовим становищем, систематично у період з травня по серпень 2023 року здійснював незаконне привласнення та збут як самостійно, так із залученням довірених осіб, вибухових речовин, власником яких є державне підприємство. Задокументовано 30 таких фактів на загальну суму близько 100 000 грн.

  Під час 11 санкціонованих судом обшуків, проведених в містах Львів, Київ та Шостка, виявлено та вилучено вибухових речовин на суму понад 3,4 млн грн, які привласнив підозрюваний разом із спільниками.


    На даний час підозрюваному обрано запобіжний захід у виді нічного домашнього арешту. Досліджується роль інших службових осіб підприємства у вчиненні вказаних злочинів.

   Досудове розслідування здійснюють слідчі Слідчого управління ГУНП в Сумській області за оперативного супроводу УСБУ в Сумській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону

кількість переглядів: 380