Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Вибух у Шевченківському райсуді Києва – повідомлено про підозру п’яти особам

.

  За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону повідомлено про підозру п’яти особам – трьом співробітникам ДУ «Київський слідчий ізолятор» та двом військовослужбовцям Національної гвардії України.

    Співробітникам СІЗО інкриміновано службову недбалість (ч. 2 ст. 367 КК України), а військовослужбовцям Нацгвардії – порушення статутних правил вартової служби чи патрулювання (ч. 3 ст. 418 КК України).

   За даними слідства, 05.07.2023 підозрювані брали участь в етапуванні підсудного до приміщення Шевченківського районного суду м. Києва для участі у розгляді справи.

    Під час перебування в СІЗО та перевезенні арештанта до суду відповідальні посадовці ДУ «Київський слідчий ізолятор» та Нацгвардії не проводили його особистий обшук та не перевіряли речі.

  В приміщенні суду арештант застосував вибухові засоби. Це спричинило його загибель, поранення співробітників поліції та пошкодження приміщення і майна суду.

   Встановлено, що підсудний тривалий час готувався до втечі з під варти. Він кустарно виготовив кілька саморобних вибухових пристроїв. Планував підірвати їх у приміщенні суду, щоб втекти з-під варти, використовуючи паніку.

    У камері, де утримувався чоловік, було виявлено залишки двох вибухових речовин. Вони ідентичні тим, що були використані у приміщенні Шевченківського суду м. Києва.

   Досудове розслідування здійснюють слідчі ГСУ ДБР.

   Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону

кількість переглядів: 577