Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Cпецпрокуратура Центрального регіону: у Києві попереджено відчудження земель оборони вартістю понад 137,8 млн грн

.

   У 2006 році, між державним та приватним підприємствами укладено договір, за умовами якого всупереч вимог Земельного кодексу України, Закону України «Про використання земель оборони», передбачалась зміна цільового призначення та в подальшому вилучення земельної ділянки військового містечка в м. Києві площею 3,1 га.

   Прокурори Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону встановили достатні та обґрунтовані підстави для вжиття заходів представницького характеру і, з метою захисту інтересів держави, звернулися з позовною заявою до Господарського суду м. Києва.

   Суд першої інстанції погодився з позовними вимогами спецпрокуратури регіону щодо визнання вказаного договора недійсним, проте відмовив у їх задоволенні, помилково зробивши висновок про сплив строку позовної давності.

   Не погоджуючись з рішенням суду першої інстанції, прокурори спецпрокуратури Центрального регіону звернулись зі скаргою до суду апеляційної інстанції.

   02.02.2023 за результатами апеляційного перегляду, постановою Північного апеляційного господарського суду скасовано рішення суду першої інстанції. Апеляційну скаргу та позовні вимоги Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону задоволено у повному обсязі.

   Завдяки принципової позиції органів прокуратури попереджено незаконне вибуття з державної власності 3,1 га земель оборони оціночною вартістю 137 863 532,75 грн.

   Нагадуємо, що  25.01.2023 спецпрокуратура регіону запобігла відчудженню землі іншого військового містечка в Києві вартістю понад 59,8 млн грн.

   Системна робота Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону щодо захисту інтересів держави за фактами протиправного вилучення земель оборони триває.


Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

кількість переглядів: 1822