Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Незаконно виплачував собі премії: екс-керівнику оборонного підприємства повідомлено про підозру

.

    За процесуального керівництва Київської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону повідомлено про підозру колишнього виконувача обов’язків директора одного з підприємств оборонно-промислового комплексу. Вказана посадова особа підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу України.

   За даними слідства, підозрюваний, зловживаючи службовим становищем, незаконно приймав рішення про виплату собі премій шляхом підписання відповідних наказів, унаслідок чого державі завдано збитки на суму понад 120 тис. грн.

   Досудове розслідування триває.

   Нагадаємо, що санкція ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу України за зловживання владою або службовим становищем передбачає покарання у виді арешту на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

кількість переглядів: 1608