Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.09.2022

06.09.2022 - ЮРИДИЧНА ГАЗЕТА online: 9 зрадникам України повідомлено про підозру, - Вінницька спецпрокуратура

   Вінницька спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону проводить системну роботу щодо притягнення до кримінальної відповідальності військовослужбовців ЗСУ, які вчинили дезертирство та перейшли на бік ворога.
   По це повідомляє пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.
   Зокрема, у березні 2014 року група військовослужбовців під час проходження військової служби в одній з військових частин, дислокованій в АР Крим, вчинила дезертирство та зрадила військовій присязі на вірність народу України, отримала громадянство рф та вступила на військову службу до армії держави-окупанта. З вказаного періоду зазначені військовослужбовці знаходяться на військовій службі у ворога і вчиняють дії, направлені проти суверенітету і територіальної цілісності України.
   29.08.2022 всім дев’яти прислужникам ворога повідомлено про підозру у вчиненні дезертирства та державної зради (ч. 1 ст. 408, ч.1 ст. 111 КК України).
   Суд задовольнив клопотання спецпрокурорів та надав дозвіл на затримання усіх підозрюваних з метою розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.
   Наразі готується клопотання про здійснення щодо них спеціального досудового розслідування (in absentia).
 

кількість переглядів: 736