Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За процесуального керівництва спецпрокуратури у Києві вилучено з незаконного обігу військові засоби ураження

.

   За процесуального керівництва Київської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону задокументовано факт незаконного зберігання зброї та військових засобів ураження старшим лейтенантом одного з батальйонів Сил територіальної оборони.

   Установлено, що вказаний офіцер незаконно зберігав вогнепальну зброю, боєприпаси до неї та інші військові засоби ураження у складських приміщеннях комерційного підприємства на території м. Києва, чим наражав на небезпеку цивільних громадян.

   Під час обшуку у вказаного військовослужбовця правоохоронцями виявлено та вилучено: автомат АКС – 1 од., РПГ-2 – 1 од., протитанкові міни ТМ 62М- 73 шт., детонатори до мін ТМ 62 – 44 шт., протипіхотні міни МОН 200 – 3 шт., протипіхотну міну МОН 90 – 1 шт., а також набої до вогнепальної зброї.

   28.08.2022 старшого лейтенанта ТрО затримано в порядку ст. 208 КПК України.

   Затримання відбулось за процесуального керівництва Київської спецпрокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону співробітниками 1 управлінням ДВКР СБ України  спільно з представниками Управління карного розшуку та Оболонського управлінням поліції ГУНП України в м. Києві.

   Наразі тривають першочергові слідчі (розшукові) дії. Затриманому  готується повідомлення про підозру та клопотання про обрання запобіжного заходу.

   Згідно з ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України, за носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу, передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

кількість переглядів: 1693