Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Спецпрокуратура Центрального регіону інформує

.

   Кілька днів тому в мережі інтернет з’явилася інформація щодо розслідування слідчими ДБР за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури регіону факту привласнення грошових коштів працівниками ДК «Укрспецекспорт» у 2016 році.  Акцент у вказаній інтернет-публікації був зроблений на роботу прокуратури регіону під час широкомасштабного вторгнення рф в Україну у кримінальних провадженнях начебто за дріб'язковими кримінальними правопорушеннями. При цьому оприлюднена інформація висвітлює позицію виключно сторони захисту в односторонньому порядку.  

   З метою запобігання розповсюдженню дезінформації, яка є невід’ємною складовою інформаційної війни росії проти нашої держави, повідомляємо наступне.

   Спеціалізованою прокуратурою у військовій та оборонній сфері Центрального регіону здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактами заволодіння службовими особами ДК «Укрспецекспорт» грошовими коштами, що виділялися на харчування представників іноземних делегацій.

   У травні 2019 року у вказаному провадженні територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Києві розпочато досудове розслідування за інформуванням (повідомленням) Департаменту контррозвідки Служби безпеки України. Метою досудового розслідування є правове забезпечення охорони власності та запобігання кримінальним правопорушенням.

   У грудні 2021 року за результатами розслідування двом працівникам ДК «Укрспецекспорт» повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 1, 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч. ч. 2, 4 ст. 358 КК України, які привласнили ввірені їм грошові кошти в сумі 24 тисячі грн. та прозвітували про їх нібито використання на харчування представників іноземної делегації, які на той час фізично не перебували в Україні.

   З 23.02.2022 триває виконання вимог ст. 290 КПК України щодо ознайомлення сторони захисту з матеріалами кримінального провадження.     

   Розмір заподіяних державі збитків в особі ДК «Укрспецекспорт» повністю підтверджено висновком Державної аудиторської служби України та експертами Київського науково дослідного інституту судових експертиз.   

   Наголошуємо, що жодних запитів від ЗМІ на отримання повної та об’єктивної інформації щодо даного розслідування до Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону не надходило.

  Закликаємо представників ЗМІ користуватися лише перевіреними джерелами інформації. Нагадуємо, що Спецпрокуратура регіону є відкритою до співпраці з усіма засобами масової інформації України.

Прес-служба Cпеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

кількість переглядів: 2247