Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Спецпрокуратура: затримано учасника незаконних збройних формувань, який спробував влаштуватися до десантно-штурмових військ ЗСУ

.

   За процесуального керівництва Житомирської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону контррозвідниками та слідчими Управління СБ України в Житомирській області затримано колишнього учасника незаконного збройного формування терористичної організації «днр».

   Установлено, що підозрюваний у кримінальному провадженні 2019 року прийняв присягу на вірність окупаційній адміністрації рф в окупованій Донецькій області та упродовж року проходив «військову» службу у складі одного з незаконних збройних формувань.

   У подальшому він в’їхав на підконтрольну українській владі територію, та наприкінці 2021 року звернувся до місцевого військкомату з наміром призватися на військову службу до лав Збройних Сил України, яку проходив у одному з підрозділів Десантно-штурмових військ.

   Завдяки професійним діям українських спецслужб, 06.06.2022 вказану особу затримано. Того ж дня затриманому повідомлено про підозру за ч.1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) та ч.2 ст. 260 (участь у діяльності незаконного збройного формування) Кримінального кодексу України. До суду подане клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

   Під час досудового розслідування буде перевірено причетність затриманого до діянь, умисно вчинених на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України, надання іноземній державі, іноземній організації або їх представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України (державна зрада).

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

кількість переглядів: 1313