Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Спецпрокуратура Центрального регіону: викрито організовану злочинну групу, яка заволоділа грошовими коштами державного підприємства оборонно-промислового комплексу

     

   За процесуального керівництва Житомирської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону слідчими СУ ГУНП в Житомирській області повідомлено про підозру 3 особам за ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 28, ч. 3 та ч. 4 ст. 358 КК України, серед яких - службова особа одного з підприємств ДК «Укроборонпром».

   Установлено, що зловмисники, діючи у складі організованої злочинної групи, скориставшись можливостями одного з її учасників, який є службовою особою ДП щодо створення дискримінаційних умов проведення торгів для перемоги у них виключно підконтрольних організованій групі суб’єктів господарювання. Також злочинною групою придбано несертифіковане обладнання, яке не відповідало вимогам тендерної закупівлі, на одному з торгівельних майданчиків Східної Азії. В подальшому учасники групи з метою надання зазначеному обладнанню вигляду виробника нібито канадського бренду, а також приховування реального виробника, підробляли та використовували підроблені документи, які посвідчують якість продукції, її вартість та доцільність закупівлі ДК «Укроборонпром».

   Таким чином, під час виконання договору з приватним підприємством на поставку деталей для плазменої різки металу, зловмисники заволоділи грошовими коштами зазначеного підприємства на загальну суму понад 900 тис грн.

   Зазначимо, що зловмисники намагалися до останнього уникнути вручення їм повідомлення про підозру та відмовлялися отримувати будь-які документи власноруч, тому правоохоронцями було задіяно механізм відеофіксації та понятих.

   Наразі тривають слідчі дії та вирішення питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу.

   Нагадаємо, що санкції ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України передбачають покарання у виді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

кількість переглядів: 1561