Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військовослужбовці ДПСУ, затримані під час одержання хабара, постануть перед судом

     

   Вінницькою спеціалізованою прокуратурою у військовій та оборонній сфері Центрального регіону скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох військовослужбовців прикордонного загону, дислокованого у Вінницькій області.

   Установлено, що військовослужбовці ДПСУ, використовуючи службові повноваження, «закривали очі» на незаконну порубку лісу в контрольованому ними прикордонному районі. 17.08.2021 вони були затримані правоохоронцями під час одержання неправомірної вигоди в розмірі 10 600 гривень. За вказану суму прикордонники не лише обіцяли забезпечити не притягнення його до будь-якої відповідальності, а й опосередковано сприяли знищенню лісового фонду нашої держави.

   12.01.2022 обвинувальний акт щодо обох співучасників злочину скеровано для розгляду по суті до Піщанського районного суду Вінницької області.

   Санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

кількість переглядів: 2021