Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Майже 1 мільйон на користь МОУ: Спецпрокуратура Центрального регіону

     

   У січні 2022 року Спеціалізованою прокуратурою у військовій та оборонній сфері Центрального регіону забезпечено виконання рішення господарського суду м. Києва, яким задоволено позовну заяву заступника керівника Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону в інтересах Міністерства оборони України до ПАТ «Банк інвестицій та заощаджень» про стягнення банківської гарантії на суму близько 1 млн. грн.

   Установлено, що в липні 2018 року банківською установою видано банківську гарантію, згідно з якою банк бере на себе безумовні та безвідкличні зобов`язання виплатити Міністерству оборони України суму коштів, визначену цією гарантією, у разі невиконання або неналежного виконання постачальником умов договору поставки для державних потреб матеріально-технічних засобів речової служби (за кошти Державного бюджету України).

   Постачальник порушив строки виконання договірних зобов’язань, внаслідок чого зазначений товар поставлений із запізненням на строк до 33 днів. У зв’язку з цим, МОУ направило до ПАТ «Банк інвестицій та заощаджень» вимогу щодо сплати суми банківської гарантії, яку банківська установа залишила поза увагою.

   Не погоджуючись із протиправними діями ПАТ «Банк інвестицій та заощаджень», Спеціалізованою прокуратурою у військовій та оборонній сфері Центрального регіону подано позов до господарського суду м. Києва щодо зобов’язання банківської установи виплатити на користь Міністерства оборони України суму банківської гарантії, який за результатами судового розгляду задоволений в повному обсязі.

   Завдяки професійним діям спецпрокуратури вказану суму стягнуто з банківської установи в перших числах січня 2022 року.

   Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону і надалі послідовно вживатиме заходів представницького характеру щодо ефективного захисту інтересів держави.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

кількість переглядів: 1903