Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Керівник Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону Андрій Шошура провів координаційну нараду керівників правоохоронних органів

     

   30.03.2021 у Спеціалізованій прокуратурі у військовій та оборонній сфері Центрального регіону відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів Центрального регіону під головуванням керівника прокуратури регіону Андрія Шошури.

   У нараді приймали участь керівники Територіальних управлінь Державного бюро розслідувань, розташованих у містах Києві, Полтаві та Хмельницькому, Головних управлінь Національної поліції у м. Києві та Київської області, Центрального управління ВСП (по м. Києву і Київській області), Головного управління внутрішньої безпеки Служби безпеки України, Головного управління Служби безпеки України у місті Києві та Київській області, Головного відділу внутрішньої та власної безпеки «Центр» Державної прикордонної служби України.

   Правоохоронці обговорили стан протидії злочинності, проблемні питання у військових формуваннях та оборонно-промисловому комплексі  Центрального регіону, а також шляхи їх вирішення.

   Під час наради керівник прокурати зазначив, що не зважаючи на заходи з реформування правоохоронних органів, у в зоні діяльності прокуратури регіону  забезпечено належне  виконання функцій правоохоронних органів по боротьбі із злочинністю завдяки ефективній взаємодії усіх правоохоронних органів та їх спільній роботі.

   Одночасно з цим, Андрій Шошура наголосив про необхідність активізації роботи на пріоритетних напрямах, визначених Генеральним прокурором.



   Окремо відмічено необхідність покращення стану розкриття злочинів та активізації досудового розслідування кримінальних правопорушень, вчинених службовими особами підприємств оборонно-промислового комплексу, організації та здійснення належного розшуку військовослужбовців, які ухиляються від проходження військової служби.

   Крім того, на нараді обговорено важливість виявлення корупційних злочинів. Керівником прокуратури регіону звернуто увагу на необхідність активізації досудового розслідування у кримінальних провадженнях за фактами безповоротних втрат військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань у небойовій обстановці.

   За результатами наради учасниками розроблено та узгоджено ряд додаткових спільних практичних заходів, спрямованих на підвищення ефективності роботи усіх вищезгаданих правоохоронних органів регіону.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

кількість переглядів: 1615