Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Замість адміністративної відповідальності – кримінальне покарання та звільнення з військової служби

    

   За обвинуваченням військової прокуратури Сумського гарнізону Центрального регіону України засуджено інспектора прикордонної служби Сумського прикордонного загону.

   У суді доведено, що старший сержант ДПСУ у березні поточного року, керуючи власним автомобілем в стані алкогольного сп’яніння, був зупинений представниками патрульної поліції та доставлений до Кролевецького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Сумській області.

   Тоді ж він намагався надати одному із офіцерів патрульної поліції неправомірну вигоду в розмірі 2 тис. грн., намагаючись у такий спосіб уникнути адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, однак був затриманий на місці вчинення злочину.

   Вироком Шосткинського міськрайонного суду Сумської області  вказаного прикордонника за керування автомобілем напідпитку притягнуто до адміністративної відповідальності зі сплатою штрафу в розмірі 12,5 тис. грн., а за вчинення корупційного злочину, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України, у дисциплінарному порядку звільнено з військової служби.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2026