Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військовою прокуратурою викрито підполковника ЗСУ, який розтратив понад 300 тисяч бюджетних коштів

     

   На Київщині під процесуальним керівництвом прокурорів військової прокуратури Білоцерківського гарнізону Центрального регіону України та Офісу Генпрокурора викрито начальника одного з квартирно-експлуатаційних відділів Збройних Сил України, який підозрюється у розтраті бюджетних грошей на теплопостачанні до військкомату.

   Викриття підозрюваного відбулось за оперативного супроводу ГУ СБУ в м. Києві та Київській області

   Встановлено, що підполковник ЗСУ оформив з представниками місцевої приватної компанії договір про надання комунальних послуг для військового комісаріату, згідно з яким підприємство мало постачати тепло до будівлі військового об’єкта в опалювальний період. Скориставшись відсутністю у приміщенні військкомату датчика використаної теплової енергії, він штучно завищив обсяги отриманих послуг, підписав підроблені акти наданих послуг та здійснив завищену їх оплату за рахунок бюджетних коштів.

   Протиправна діяльність підполковника призвела до втрат бюджету на суму понад 300 тисяч гривень.

   Згідно ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене у великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України, вказана військова посадова особа може отримати покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 1919