Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військовою прокуратурою Центрального регіону забезпечено стягнення з оборонного підприємства майже півмільйона штрафних санкцій

     

  У січні 2020 року заступник військового прокурора Центрального регіону України звернувся з позовом в інтересах держави в особі Міністерства оборони України до держпідприємства, розташованого на території Сумської області, про стягнення до державного бюджету України штрафних санкцій.

  Згідно з умовами державного контракту, укладеного 25.02.2020 між Міністерством оборони України та державним підприємством, яке входить до складу Державного концерну «Укроборонпром», останнє зобов’язувалося поставити продукцію спеціального призначення за державним оборонним замовленням у визначений контрактом строк.

  Однак, в порушення умов вказаного контракту, підприємством не поставлена оборонному відомству друга партія продукції спеціального призначення, яка є необхідною для забезпечення обороноздатності Держави.

  За результатами судового розгляду зазначену позовну заяву про стягнення штрафних санкцій за порушення умов державного контракту на поставку продукції військового призначення задоволено. За рішенням суду до державного бюджету стягнуто на корить Міністерства оборони України пеню у розмірі   понад  485 тисяч грн.

  Зазначимо, що військовою прокуратурою Центрального регіону постійно вживаються передбачені законом заходи, спрямовані на захист інтересів держави у військовій сфері.

Прес-служба військової прокуратури центрального регіону України

кількість переглядів: 2021