Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
При спробі одержання 5 000 доларів в Києві затримано одного з заступників керівника військового навчального закладу

     

   13.07.2020 військовою прокуратурою Київського гарнізону Центрального регіону України затримано одного з заступників начальника київського військового навчального закладу.

   Установлено, що у липні 2020 року, вказаний полковник ЗСУ висунув вимогу щодо надання йому неправомірної вигоди в сумі 5 000 доларів США. За таку «винагороду» військова службова особа пообіцяла сприяння у здачі вступних іспитів та зарахування абітурієнта до військового навчального закладу.

   13.07.2020 половину зазначеної суми, а саме – 2 500 доларів США, передано вказаному полковнику, після чого він затриманий військовою прокуратурою Київського гарнізону.

 

   Затримання відбулось за оперативного супроводу ГВ БКОЗ СБ України у місті Києві та Київській області слідчими Печерського управління поліції ГУ НП у м. Києві. Сума неправомірної вигоди в затриманого вилучена.

   Санкцією ч. 3 ст. 368 ККУ затриманому полковнику передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України


кількість переглядів: 1676