Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За обвинуваченням військової прокуратури суд розгляне справу полковника ЗСУ, який спричинив збитки державі на суму майже 800 тисяч гривень

     

   29.05.2020 до Вінницького міського суду Вінницької області військовою прокуратурою Вінницького гарнізону направлено для розгляду по суті обвинувальний акт за обвинуваченням начальника управління капітального будівництва та ремонту Повітряних Сил Збройних Сил України – командира однієї з військових частин у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 425 КК України.

   Установлено, що вказана військова службова особа, полковник ЗСУ, недбало ставлячись до військової служби, не здійснив контроль та технічний нагляд за виконанням генпідрядником – одним з приватних підприємств робіт із капітального ремонту приміщень штабу очолюваної ним військової частини. Внаслідок цього вказаному підприємству у 2019 році незаконно перераховано бюджетні кошти за фактично не виконані роботи на загальну суму майже 800 тисяч гривень, відшкодування яких забезпечено у ході досудового розслідування в повному обсязі.

   Досудове розслідування здійснювалося слідчими ТУ ДБР у м. Хмельницькому, за оперативного супроводження Управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції.

   Нагадаємо, що відповідно до ч. 3 ст. 425 КК України обвинувачений полковник ЗСУ може отримати покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 7 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2003