Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військовослужбовець, який відбуває покарання за грабіж, отримає додатковий термін ув’язнення за втечу з-під варти

     

   28.05.2020 військовою прокуратурою Вінницького гарнізону Центрального регіону України до Гайсинського районного суду Вінницької області скеровано обвинувальні акти щодо військовослужбовця військової частини, дислокованої на Віниччині, та його спільника.

   Встановлено, що 21.03.2019 старший солдат ЗСУ самовільно залишив місце служби та того ж дня разом із цивільною особою вчинив грабіж із застосуванням фізичного насильства, тобто скоїв злочин, передбачений ч. ч. 3 ст. 186 Кримінального кодексу України. 22.03.2019 обидва правопорушники були затримані. На підставі ухвали слідчого судді Тульчинського районного суду Вінницької області їм обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

   23.08.2019 обох затриманих було доставлено під конвоєм до Гайсинського районного суду Вінницької області для участі в судовому засіданні, звідки вони здійснили втечу з-під варти, але того ж дня були затримані співробітниками правоохоронних органів.

   Наразі обидва фігуранти відбувають покарання за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 186 КК України, у виді позбавлення волі строком на 4 роки 6 місяці. За втечу з-під варти їм загрожує додатковий термін покарання у виді позбавлення волі строком від 5 до 8 років.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2005