Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Понад 9 мільйонів до Держбюджету: військовою прокуратурою Центрального регіону України заявлено позов про стягнення штрафних санкцій

     

   Військова прокуратура Центрального регіону України продовжує вживати заходи представницького характеру з метою наповнення Державного бюджету України. Так, у квітні поточного року військовою прокуратурою Центрального регіону до господарського суду м. Києва подано черговий позов про стягнення штрафних санкцій.

   За неналежне виконання контракту з поставки озброєння одне з дочірніх підприємств Державної компанії «Укрспецекспорт» на користь Міністерства оборони України має перерахувати штрафні санкції у сумі понад 9 млн. грн. Передумовою цьому стало укладення Державного контракту на поставку (закупівлю) продукції іноземних виробників за державним оборонним замовленням між Міністерством оборони України та зазначеним дочірнім підприємством. Проте внаслідок неналежного виконання останнім умов вищевказаного Державного контракту, а саме – через порушення терміну постачання продукції, у виконавця перед Міністерством оборони України існує заборгованість.

   Зазначимо, що невиконання або неналежне виконання функцій із здійснення робіт для оборони країни є суттєвим порушенням прав та інтересів Держави в особі Міністерства оборони України, та потребує їх захисту в судовому порядку.

   Наголошуємо, що військова прокуратура Центрального регіону України й надалі ефективно вживатиме представницькі повноваження з метою зміцнення обороноздатності нашої держави, що є надважливим в період бойових дій на Сході України та скрутний час світової економічної кризи.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 1675