Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Скеровано до суду кримінальне провадження щодо ДТП, внаслідок якого постраждали діти

     

   Військовою прокуратурою Дарницького гарнізону Центрального регіону України скеровано до суду обвинувальний акт щодо офіцера Національної гвардії України.

   Встановлено, що 09 грудня 2019 року близько 08 години ранку у Бориспільському районі Київської області підполковник Національної гвардії України, керуючи технічно справним автомобілем, перевищив дозволену у населених пунктах швидкість. Внаслідок цього він не впорався з керуванням та скоїв наїзд на двох малолітніх пішоходів, які очікували шкільний автобус на зустрічному узбіччі автошляху. В автомобілі разом з підозрюваним перебували ще двоє військовослужбовців Національної гвардії України.

   Унаслідок даної дорожньо-транспортної пригоди пасажири автомобіля та малолітні пішоходи отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості.

   Печерським районним судом міста Києва військовослужбовцю обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

   Досудове розслідування у зазначеному кримінальному провадженні, здійснювалося слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві.

   Відповідно до ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України, порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження, караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

  Згідно з ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба військової прокуратура Центрального регіону України

кількість переглядів: 2399