Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30 000 доларів США для службових осіб МОУ: військова прокуратура викрила чергових корупціонерів

     

   07.02.2019 військовою прокуратурою Дарницького гарнізону Центрального регіону України викрито та затримано 2 громадян України, які отримали 30 000 доларів США від підприємців для передачі службовим особам Міністерства оборони України та представникам Концерну «Військторгсервіс» за вчинення останніми дій з використанням службового становища. В даному випадку - за переукладення договорів оренди на 50 торгових місць по вул. Рожевій у м. Одесса, відмови від позовних заяв щодо звільнення підприємцями займаних торгових площ, а також подальше не перешкоджання у їх підприємницькій діяльності.



   Затримання проводилось за оперативного супроводу Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Києві.

   Установлено, що 20.12.2018, перебуваючи у м. Києві, під час особистої зустрічі з представниками підприємців, підозрюваний отримав частину неправомірної вигоди у розмірі 1 тисячі доларів США для передачі службовим особам МОУ та Концерну «Військторгсервіс». 07.02.2019, після передачі йому  та через посередника решти обумовленої суми у розмірі 29 тисяч доларів США та загалом у сумі 30 тисяч доларів США, обох підозрюваних затримано в порядку ст. 208 КПК України.



   На даний час тривають першочергові слідчі (розшукові) та процесуальні дії, направлені на встановлення всіх осіб, причетних до вчинення злочину, з числа посадових осіб Міністерства оборони України та Концерну «Військторгсервіс».

   Затриманим готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину та клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 3002