Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військовою прокуратурою Центрального регіону України затримано адвоката на спробі підкупити офіцера поліції

     

   09.01.2019 військовою прокуратурою Центрального регіону України спільно з слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань у м. Києві та оперативними співробітниками Управління захисту економіки Національної поліції в Київській області затримано адвоката, який намагався підкупити заступника начальника Управління захисту економіки у Київській області.

   Установлено, що затриманий є адвокатом та надає правову допомогу директору одного з державних підприємств, який одночасно є депутатом Київської обласної ради. Зазначений директор держпідприємства не повідомив про суттєві зміни у майновому стані після придбання автомобілю та нерухомого майна.

   22.12.2018 адвокат-хабародавець під час проведення оперативними співробітниками Управління перевірки вказаного директора запропонував надати службовій особі, яка займає відповідальне становище, а саме заступнику начальника Управління через майора поліції - начальника відділу протидії корупції неправомірну вигоду в розмірі 1000 доларів США (що згідно офіційного курсу НБУ становить 27688 грн.). Цю суму він запропонував офіцеру поліції за нескладання протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, щодо зазначеного директора, що передбачені ч. 2 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення та за не притягнення його до адміністративної відповідальності.

   04.01.2019 підозрюваний підтвердив свої злочинні наміри під час зустрічі з майором поліції під контролем правоохоронних органів.

   Отже, 09.01.2019 в ході контролю за вчиненням злочину у виді спеціального слідчого експерименту під час чергової зустрічі з офіцером поліції, підозрюваний передав йому частину неправомірної вигоди в розмірі 900 доларів США, після чого його затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

   Предмет неправомірної вигоди вилучено.

   На даний час проводяться першочергові слідчі дії.

   Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України, підготовлено клопотання до суду про обрання відносно нього запобіжного заходу.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2904