Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.11.2018, тижневий відеобрифінг прес-офіцера військової прокуратури Центрального регіону України Андрія Кісельова

           

   Продовжуємо цикл відеобрифінгів із новинами військової прокуратури Центрального регіону України за минулий тиждень.

   Зважаючи на актуальність розслідувань низки вибухів на арсеналах зберігання боєприпасів, 14.11.2018, військовою прокуратурою Центрального регіону України та за участі фахівців Національної академії прокуратури України проведено виїзний семінар на тему «Методика розслідування кримінальних правопорушень, пов’язаних із надзвичайними ситуаціями на складах, базах, арсеналах зберігання ракет та боєприпасів».

   Семінар, учасниками якого були прокурорсько-слідчі працівники військової прокуратури Центрального регіону України, Чернігівського гарнізону, оперативні та слідчі працівники Управління Служби безпеки України в Чернігівській області, а також Головного управління військової контррозвідки Департаменту контррозвідки СБУ, було проведено у містах Ічня та Прилуки Чернігівської області.




   15.11.2018 за процесуального керівництва військової прокуратури Житомирського гарнізону Центрального регіону України під час збуту вибухових речовин в ході контролю за вчиненням злочину викрито двох військовослужбовців за контрактом з військової частини десантно-штурмових військ.

   Солдата та старшого солдата затримано в рамках кримінального провадження за фактом носіння, зберігання та збуту вибухової речовини спільно із співробітниками Національної поліції та співробітниками відділу захисту національної державності Управління Служби безпеки України в Житомирській області.

   Загалом торгівці смертю намагалися реалізувати вибухові речовини, а саме пластид та тротил загальною масою понад 4 кілограми у тротиловому еквіваленті за 44 тисячі гривень, але діяли вже під контролем правоохоронних органів.

   Обох контрактників затримано. Грошові кошти та вибухівку вилучено.

   Зазначу, що вже у п’ятницю, 16 листопада, Богунський суд м. Житомира задовольнив клопотання військової прокуратури Житомирського гарнізону Центрального регіону України та обрав обом затриманим запобіжний захід у виді тримання під вартою, з альтернативою застави в розмірі 70 тисяч гривень кожному. Триває слідство.





   16.11.2018 військовою прокуратурою Київського гарнізону Центрального регіону України за оперативного супроводження Департаменту захисту економіки Національної поліції України разом із слідчими Головного управління Національної поліції в Київській області викрито та задокументовано факт одержання Головою комісії з реорганізації одного з державних підприємств Міністерства енергетики та вугільної промисловості України 275 тисяч гривень неправомірної вигоди.



   Вказана посадова особа вимагала та отримала ці кошти від керівника одного з товариств з обмеженою відповідальністю за перерахування на рахунок цього товариства бюджетних коштів у розмірі 1 мільйон 500 тисяч гривень за виконані по договору роботи. Хабарника затримано безпосередньо під час отримання вказаної суми. Грошові кошти в затриманого посадовця вилучено.

   На даний час йому готуються повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України («Підкуп особи, яка надає публічні послуги», якою передбачено покарання у виді штрафу від семисот п’ятдесяти до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк від одного до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк від двох до п’яти років, або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

   Також готується клопотання до суду про обрання відносно останнього запобіжного заходу у виді тримання під вартою, відсторонення його від посади та накладення арешту на вилучене майно.

   Нагадаю, що за інформацією, яку оприлюднив минулого тижня на брифінгу військовий прокурор Центрального регіону України, державний радник юстиції 3 класу Григорій Рябенко, на даний час у судах на розгляді  перебуває 105 кримінальних проваджень про корупційні злочини.

   До наступної середи.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

ДЖЕРЕЛО:

кількість переглядів: 2816