Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військова прокуратура Центрального регіону подала 4 позови до суду щодо порушень у будівництві казарм для військових

     

   Військовою прокуратурою апарату Центрального регіону України виявлені серйозні порушення генпідрядниками умов договорів,  укладених Північним територіальним квартирно-експлуатаційним управлінням з комерційними підприємствами на виконання робіт із будівництва казарм поліпшеного  планування для військових ЗСУ. Подібні дії призводять до незаконного заволодіння бюджетними коштами.

   Наразі Господарські суди розглядають 2 справи за позовами військової прокуратури Центрального регіону України та 2 – за позовами військової прокуратури Чернігівського гарнізону, пред’явлені до комерційних підприємств в інтересах держави в особі Міноборони України та Північного ТКЕУ.

   Предметом позовів є  стягнення невикористаних коштів з попередньої оплати та штрафних санкцій за договорами по будівництву казарм у м. Новоград-Волинський Житомирської області та м. Конотоп Сумської області на загальну суму 14,5 млн. грн.

   Так, на  виконання умов даних договорів Північним територіальним КЕУ генпідрядникам в якості попередньої оплати перераховано бюджетні кошти на загальну суму 23,2 млн грн. У той же час, окремі  генпідрядники за 4 укладеними договорами з будівництва казарм роботи не розпочали та бюджетні кошти використали на власний розсуд, чим завдали збитків державі на суму 15, 8 млн.грн.

   Крім того, військовою прокуратуратурою Вінницького гарнізону Центрального регіону України з’ясовано, що посадові особи Південного територіального КЕУ оголосили переможцем торгів генпідрядника, цінова пропозиція якого на 2,7 млн. грн. перевищувала ціни, що були запропоновані іншими учасниками процедури.

   За вказаним фактом військовою прокуратурою зареєстровано кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 та ст. 364 КК України.

   Досудове розслідування триває.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України


кількість переглядів: 3301