Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військовою прокуратурою затримано прикордонника, який одержав хабар за «кришування» контрабанди

     

    Військовою прокуратурою Сумського гарнізону Центрального регіону України спільно із співробітниками відділу боротьби з корупцією
та організованою злочинністю Управління Служби безпеки України в Сумській області затримано військовослужбовця одного з прикордонних загонів Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України за підозрою у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

    Установлено, що вказана особа в березні-квітні 2016 року вимагала грошові кошти у якості неправомірної вигоди за сприяння цивільній особі у безперешкодному незаконному переміщенні товарів народного споживання на територію Російської Федерації та у зворотному напрямку через ділянку кордону у Краснопільському районі Сумської області.

    15.04.2016 військовослужбовцем під час особистої зустрічі одержано першу частину суми в розмірі 300 доларів США, а 21.04.2016 одержано другу частину суми в розмірі 400 доларів США та 1400 грн. Хабарника затримано та під час його особистого обшуку вилучено зазначені грошові кошти.

    У подальшому, під час проведення обшуку в домоволодінні хабарника, вилучено й 300 доларів США, які були ним одержані 15.04.2016.

    На даний час готуються клопотання про обрання запобіжного заходу та про накладення арешту на тимчасово вилучене майно, а також вживаються інші заходи спрямовані на з’ясування всіх обставин вчиненого кримінального правопорушення, у тому числі причетності до вчинення даного злочину інших осіб.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2673