Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У військовій прокуратурі Центрального регіону відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів

  

   25 березня 2016 року на координаційній нараді керівників правоохоронних органів Центрального регіону України під головуванням військового прокурора регіону Григорія Рябенка обговорено стан протидії злочинам у військових формуваннях, зокрема, пов’язаних з ухиленням від військової служби, у сферах економіки, службової діяльності тощо.
   На нараді були присутні керівники органів Служби безпеки України, регіональних підрозділів Національної поліції України, Державної прикордонної служби України, Центрального управління Військової служби правопорядку, Національної гвардії України.
   Як зазначив військовий прокурор Центрального регіону України Григорій Рябенко, військовими прокурорами гарнізонів та апаратом прокуратури регіону спільно з іншими правоохоронними органами, не дивлячись на збільшення у рази навантаження на слідчих та процесуальних керівників, в цілому забезпечено своєчасне прийняття процесуальних рішень за результатами розслідування кримінальних правопорушень у військовій сфері.
   Так, упродовж 2015 року військовими прокурорами розслідувалося понад 5,8 тисяч кримінальних проваджень, що майже у 3 рази більше ніж у 2014 році. У 80% з них забезпечено прийняття процесуальних рішень. 1001 обвинувальний акт направлено до суду. У тому числі, 34 обвинувальні акти про корупційні правопорушення (23 – за фактами надання чи отримання неправомірної вигоди).
   Результат досягнуто завдяки організованій координаційній роботі військових прокурорів зі спецпідрозділами служби безпеки, Військової служби правопорядку та внутрішніх справ.
   За результатами обговорення на нараді сплановано проведення спільних заходів, направлених на підвищення ефективності розшуку військовослужбовців, які ухиляються від слідства та суду, своєчасного виявлення фактів корупційних та економічних злочинів, а також пов’язаних з отриманням неправомірної вигоди військовими службовими особами, підвищення ефективності досудового слідства.

 

Микола Лушпієнко, начальник Головного управління Національної поліції в Сумській області


Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2726