Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військовослужбовець за умисне вбивство засуджений до позбавлення волі

  

   Військовою прокуратурою Полтавського гарнізону здійснено процесуальне керівництво та в подальшому підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом вчинення військовослужбовцем умисного вбивства.
    Так, наприкінці грудня 2015 року військовослужбовець за призовом під час мобілізації, перебуваючи у короткочасній відпустці, в стані алкогольного сп’яніння, на ґрунті особистих неприязних відносин, що виникли під час сварки із мешканцем Миргородського району, наніс йому 37 ударів руками та ногами (14 з яких по голові), від яких той помер.
   Державним обвинувачем з використанням здобутих під час досудового розслідування доказів у повному обсязі доведено винуватість військовослужбовця у вчинення умисного вбивства та запропоновано суду призначити покарання у виді позбавлення волі строком на 7 років.
   Суд, погодившись із позицією військового прокурора, ухвалив вирок, яким визнав військовослужбовця винним у вчиненні злочину, передбаченого ст. 115 ч. 1 КК України, та призначив покарання у виді позбавлення волі строком на 7 років.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 3346