Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військова прокуратура перевіряє оприлюднене в ЗМІ повідомлення з приводу неналежного харчування у військовій частині під Києвом

   

   За фактом оприлюдненого в електронних засобах масової інформації повідомлення щодо наявності порушень в організації харчування у одній з військових частин Повітряних Сил Збройних Сил України (м. Васильків, Київська область) військовою прокуратурою Київського гарнізону Центрального регіону України із залученням спеціалістів Державної санітарно-епідеміологічної служби розпочато перевірку.
    Установлено, що мова йде про військову частину А0704. Вивченням стану дотримання законодавства щодо соціального захисту військовослужбовців та санітарно-епідеміологічних норм у цій частині виявлено низку порушень при організації та забезпеченні харчування особового складу, яке здійснюється ТОВ «Укрпродакорд-ОР».
    Зокрема, мали місце недотримання норм видачі продуктів, наявні окремі порушення санітарно-епідеміологічних стандартів.
У ході перевірки проведено контроль за повнотою вкладення продуктів, відібрано зразки порцій готових страв для визначення калорійності та здійснено відбір змивів для дослідження на предмет відповідності санітарно-епідеміологічним нормам.
    На даний час командиром військової частини А0704 на адресу ТОВ «Укрпродакорд-ОР» подано рекламаційний акт щодо встановлених недоліків в організації харчування особового складу частини.
    Поряд з тим, вивчаються питання щодо дотримання посадовими особами добового наряду військової частини, які були зобов’язані забезпечити контроль за якістю харчування військовослужбовців, вимог військових статутів. За результатами буде вирішено питання щодо притягнення винних осіб до відповідальності.
   Враховуючи, що на даний час органи прокуратури законодавчо позбавлені можливості за власною ініціативою проводити перевірки у військових частинах, що ускладнює виявлення подібних фактів, військовий прокурор Центрального регіону України Григорій Рябенко звертається до військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань з проханням повідомляти про факти неналежного речового, харчового та інших видів забезпечення безпосередньо до військової прокуратури Центрального регіону України на телефон «гарячої лінії»: (044) 286-37-89.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 3198