Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військовою прокуратурою Центрального регіону передані до суду обвинувальні акти стосовно військовослужбовців авіаційної комендатури ЧФ Російської Федерації

    

   Військовою прокуратурою Вінницького гарнізону Центрального регіону України закінчене спеціальне досудове розслідування та направлені до суду обвинувальні акти стосовно 6 колишніх військовослужбовців Повітряних Сил Збройних Сил України, які підозрюються у вчиненні державної зради, тобто діянні, умисно вчиненому громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, обороноздатності, державній безпеці України: переході на бік ворога в період збройного конфлікту, наданні іноземній державі та її представникам допомоги у проведенні підривної діяльності проти України, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України, а також у дезертирстві, тобто нез’явленні при переведенні до іншої військової частини з метою ухилитися від військової служби, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 408 КК України.
   Зазначені особи підозрюються у тому, що у березні – квітні 2014 року, зрадивши військовій присязі та з метою сприяння іноземній окупації території АР Крим, вчинили дезертирство та в подальшому вступили на військову службу до Збройних Сил країни-агресора та, перебуваючи на посадах начальницького складу авіаційної комендатури Чорноморського флоту Збройних Сил Російської Федерації, сприяли цій державі у проведенні підривної діяльності проти України.

   Довідково:
   Санкція ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада) передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років.
   Санкція ч. 1 ст. 408 КК України (дезертирство) передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.
   Досудове розслідування здійснюється в порядку, встановленому статтею 297-1 (спеціальне досудове розслідування) КПК України.


Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 3433