Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військовою прокуратурою Центрального регіону розпочато кримінальне провадження щодо полковника-зрадника з АР Крим

     

   09.02.2016 військовою прокуратурою Вінницького гарнізону Центрального регіону України у ході досудового розслідування по кримінальному провадженню за ч. 2 ст. 408 КК України стосовно командира військової частини А4489 полковника Павлюченка В.О. встановлені обставини, які свідчать про вчинення останнім державної зради – злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України, внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження.
   Установлено, що Павлюченко В.О. (30.01.1970 року народження, уродженець смт. Козельщина Полтавської області, громадянин України, не судимий, зареєстрований за адресою: АР Крим, м. Феодосія, вул. Федька, 38) у період з січня по квітень 2014 року займав посаду командира військової частини А4489. При цьому він надавав іноземній державі (Російській Федерації) допомогу у проведенні підривної діяльності проти України, захопленні військового майна, що належить Збройним Силам України та перебувало на території вказаної військової частини, а також передачі цього майна та документації військової частини А4489 до Збройних Сил Російської Федерації, тобто, вчиняв дії, направлені на зниження боєготовності української армії та підрив обороноздатності України.
   Крім того, Павлюченко В.О., у порушення директиви Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України від 06.05.2014 № Д-1 «Про особливості проходження військової служби військовослужбовцями Збройних Сил України, пов’язані з тимчасовою окупацією території України» не прибув до військової частини А2656 (м. Вінниця), чим вчинив перехід на бік ворога в умовах окупації російськими військами території України.
   Оскільки підозрюваний переховується на тимчасово окупованій території (АР Крим) військовою прокуратурою Вінницького гарнізону Центрального регіону України по вказаному кримінальному провадженню планується здійснити спеціальне досудове розслідування в порядку, встановленому статтею 297-1 КПК України.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 3035