Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військовою прокуратурою здійснюється досудове розслідування щодо дезертира-терориста, який воює на боці так званої ЛНР

        

   09.02.2016 військовою прокуратурою Вінницького гарнізону у ході досудового розслідування по кримінальному провадженню за ч. 2 ст. 408 КК України стосовно військовослужбовця військової частини А3666 старшого сержанта З. встановлено обставини, які свідчать про участь останнього у терористичній групі, тобто про вчинення ним злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України. Відповідно внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження.
   Встановлено, що 42-річний старший сержант, не з’явившись 26.06.2014 з відділення військової частини А3666-VI (м. Луганськ) до нового місця служби – військової частини Вінницького гарнізону, незаконно перебував поза її межами на території Луганської області, де взяв участь у терористичній групі – поступив на військову службу так званої «ЛНР» та брав безпосередню участь у бойових діях проти Збройних Сил України.
   Довідково: санкція ч.1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації керівництво такою групою чи організацією або участь у ній) передбачає позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.
   Санкція ч.2 ст. 408 (дезертирство) передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.


Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 3241